zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

Piščančja obara z medenimi žličniki


Piščančja obara z medenimi žličniki

OBARA

1kg piščančjega mesa
2 srednji čebuli
20 dag korenja
20 dag pora
lovorjev list
majaron
timijan
magi
sol, poper, žlica suhe mešanice začimb
0,5 dl olja
2 stroka česna
Približno 3l vode
Malo vina ali sok limone

Medeni žličniki:

2 jajci
ca. 30 dag moke
1 žlička Slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo

Čas priprave: ca. 1,5 h

Vso zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na koščke, por na kolobarje. Na vročem olju prepražimo čebulo, zelenjavo, dodamo meso in lovorjev list, na koncu dodamo še začimbe, majaron, timijan, nasekljan magi, strok nasekljanega česna, žličko ali dve moke ter zalijemo z hladno vodo. Najbolje je če so začimbe sveže. Solimo, popramo, dodamo žličko  suhe mešanice začimb in skuhamo do mehkega. Dodamo še vino ali limonin sok.

Medene žličnike pripravimo tako, da iz moke, jajca in medu zmešamo srednje gosto testo. Oblikujemo ga v žličnike, ki jih zakuhamo direktno v obaro. Obaro z žličniki kuhamo pet minut in ponudimo.

Dober tek!

ČD VITOMARCI