zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

Poletni sladoled medena sivka

Avtor recepta: Tamara Oražem

Sestavine:

  • Cvetlični med [160 ml]
  • Sivkini cvetovi – jedilni [2-3 jedilne žlice]
  • Sladka smetana 30% m.m. [600 ml]
  • Polnomastno mleko [600 ml]
  • 2 jajci

Priprava

Stepemo jajca in jih vlijemo skupaj z mlekom, sladko smetano in sivko v kozico. Dokler rahlo ne zavre redno mešamo, nato odstavimo na hladno. Pokrijemo s pokrovom in pustimo, da se pari 30 min. 

Precedimo, da odstranimo sivko. Dodamo med in dobro premešamo. Pokrijemo in ohladimo sladoledno maso v hladilniku čez noč. S pomočjo gospodinjskega aparata za pripravo sladoleda, ohlajeno sladoledno maso vlijemo v aparat in zamrzujemo 30 min, oziroma sledimo navodilom proizvajalca.

Sladoled lahko postrežemo takoj, v kolikor imamo raje nežno konsistenco sladoleda. Lahko pa ga postavimo v zamrzovalnik še za 2 uri in nato postrežemo močneje zamrznjenega.