Enjoy it's from Europe
zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

O čebeljih pridelkih

Video film za promocijo medu iz evropskih shem kakovosti

Pripravili smo kratek video, ki poudarja ponos slovenskih čebelarjev ter predstavlja vse tri vrste medu iz evropskih shem kakovosti in njihove glavne značilnosti.

Festival medu

Na festivalu medu tudi med EU shem kakovosti

Nov kozarec za med in čebelje pridelke slovenskega porekla

Na letošnjem Kmetijsko-živilskem sejmu AGRA je bil javnosti predstavljen nov kozarec za med in čebelje pridelke ter izdelke slovenskega porekla za 700 gramov oziroma 580 mililitrov medu.

Svetovno tekmovanje mladih čebelarjev IMYB

Promocija medov EU shem kakovosti na IMYB

Vabilo na predstavitev ob svetovnem dnevu čebel

V Sloveniji poznamo na področju medu tri zaščite geografskega poimenovanja medu, priznane na evropskem nivoju in sicer Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Kočevski gozdni med in Kraški med, ki nosita zaščiteno označbo porekla.

Ozaveščanje mladih o shemah kakovosti

Na tekmovanju mladih čebelarjev v Zagorju ob Savi.

Srečanje predstavnikov območnih regij čebelarjev

Evropske sheme kakovosti in njihov pome za čebelarje smo predstavili na srečanju predstavnikov območnih regij čebelarjev.

Okusite pravega - na svetovnem trgu skoraj polovica medu ponarejenega, zato potrošniki pozor!

Evropska komisija je podprla projekt »From the Hives«, v okviru katerega so naredili raziskavo o pristnosti uvoženega medu v države EU. V raziskavo je bilo vključenih 16 članic EU ter Švica in Norveška.

LIPOV MED

Vonj cvetoče lipe je eden izmed najlepših. Spominja na prve poletne dni, ko po naši krajini zadišijo lipe in lipovci. Skoraj ni vasi v Sloveniji, kjer se na vaškem trgu ne bohoti vsaj ena lipa, simbol slovenstva. S svojo mogočno krošnjo daje odlično senco

BORZA MEDU

Obveščamo vas, da je na spletni strani www.slovenskimed.si vzpostavljena borza medu, kjer slovenski čebelarji ponujajo čebelje pridelke. Na njej boste našli čebelarje iz vašega lokalnega okolja, z njegovo ponudbo pridelkov in ceno.

1 2 3 4 5 6