Enjoy it's from Europe
zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

Kakovostne sheme medu tudi na sejmu MOS-u

Vabimo vas, da nas v času od 12. do 17. septembra obiščete na sejmu MOS, na katerem bomo v okviru projekta »Enjoy it's from Europe« predstavili medove višje kakovosti iz Slovenije - t.j. zaščitene geografske označbe, ki jo nosi Slovenski med in zaščitene označbe porekla, ki ga nosita Kočevski gozdni med in Kraški med

V dvorani C bosta predstavitvi čebelarstva in shem kakovosti medu namenjena kar dva razstavna prostora.  En razstavni prostor bo namenjen delavnicam, predstavitvi čebelarskih opravil in razstavi čebelarstva ter shem kakovosti medu, drugi pa degustaciji medov višje kakovosti, kjer boste omenjene medove lahko pokušali, pridobili informacije o teh medovih in jih tudi kupili. Delavnice izdelave svečk iz čebeljega voska in predstavitve čebelarskih opravil bodo predstavili naši najmlajši in sicer učenci in dijaki, ki svoje znanje pridobivajo v čebelarskih krožkih. Predstavili se bodo dijaki čebelarskega krožka, ki deluje na Srednji šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje in učenci, ki čebelarski krožek obiskujejo na OŠ Ljubečna pod mentorstvom čebelarja Andreja Jerneja in dijaki Srednje lesarske šole iz Maribora pod mentorstvom. 

Sejem poteka od 12. do 17. septembra in je eden največjih sejmov pri nas in v širši okolici, ki ga obišče preko 100.000 obiskovalcev. 

Obiščite nas na sejmu in spoznali boste biotsko pestrost, ki se odraža v okusih naših medov višje kakovosti!