Enjoy it's from Europe
zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

Ključi do uspešnega trženja, promocije in prodaje medu iz EU shem kakovosti

Spoštovani čebelarji, pridelovalci medu iz EU shem kakovosti!

Bliža se naše srečanje, Dan shem kakovosti, ki bo potekal v sredo, 15. 11. 2023, v Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici, s pričetkom ob 10. uri. Po strokovnem delu in novinarski konferenci bo sledila pogostitev z živili in jedmi evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov.

Z letošnjim letom smo začeli s triletnim programom promocije medu iz EU shem kakovosti, ki je sofinanciran s strani Evropske Unije. V okviru projekta smo izdelali promocijsko zgibanko v slovenskem in angleškem jeziku, samostoječe panoje, promocijsko platno, radijski, televizijski oglas in krajši promocijski video. V okviru programa povečujemo možnosti za izboljšanje uspešnega trženja, promocije in prodaje medu iz EU shem kakovosti. V nadaljevanju podajamo nekaj predlogov za uspešno trženje, promocijo in prodajo medu iz shem kakovosti.

1. Pri prodaji uporabljam angleške in slovenske zgibanke o medu iz EU shem kakovosti, ki jih lahko prevzamem na letošnjem Dnevu shem kakovosti na Čebelarski zvezi Slovenije.

2. Pri prodaji uporabljam obešanke, ki podajajo ključne informacije o medu iz EU shem kakovosti in si jih lahko brezplačno zagotovimo ob nakupu prelepk SMGO pri Ines Zajc Žunić na ines.zunic@czs.si . Koristniki shem Kraški med in Kočevski gozdni med se za obešanke obrnite na tina.zerovnik@czs.si.

3. Promocija na vaših spletnih straneh, družbenih omrežjih in tiskanih medijih lahko poteka z objavo oglasov, ki jih pošiljamo v prilogi sporočila, objave pa lahko dopolnite tudi z novim videom »Okusite pravega«, ki se nahaja na YouTube kanalu Čebelarske zveze Slovenije oz. na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=ujTKxtfB2AU&t=2s .

4. Promocijo lahko izvajate tudi na kulinaričnih in ostalih dogodkih, tržnicah in prodajnih mestih z uporabo samostoječih stojal in ostalih promocijskih materialov in izvedbo delavnic za otroke ter kulinaričnih doživetij za obiskovalce. Nekaj samostoječih stojal imamo na voljo za izposojo na Čebelarski zvezi Slovenije, lahko pa si jih izdelate tudi sami. Več informacij v povezavi s promocijo na dogodkih vam bom podala, če me kontaktirate na tina.zerovnik@czs.si ali 040 436 513.

5. Ključnega pomena za uspešno promocijo in trženje je, da potrošniki prepoznajo, iščejo ter se odločajo za nakup medu iz evropskih shem kakovosti. To lahko dosežemo le s skupnimi močmi, tako da povečamo ponudbo. Več čebelarjev, ki prodaja med iz evropskih shem kakovosti, bo pripomoglo k večji prepoznavnosti med potrošniki. S tem bomo tudi privabili več potrošnikov, ki bodo kupovali med, kar pomeni večje povpraševanje ter okrepitev našega položaj na trgu. Cilj je, da vsi čebelarji, ki pridelujejo visokokakovosten med, postanejo del shem kakovosti. Zato vas vabimo, da spodbujate tudi ostale čebelarje ter čebelarske kolege k vključevanju v sistem shem kakovosti. Za dodatne informacije o vključevanju v sistem se obrnite na Aljaža Debelaka, ki je dosegljiv na naslovu aljaz.debelak@czs.si ali na telefonski številki 040 436 519.

Želim vam veliko uspehov v letošnji prodajni sezoni, v prihajajočem letu pa »Naj medi«!