zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

Pečene polnjene paprike z ajdo, feto in medom

Avtor recepta in fotografije: Sašo Šketa

Sestavine:

Količina: 4 osebe

● 2 rdeči papriki

● 70 g feta sira

● 120 g ajdove kaše

● 2 čebuli

● 30 g masla

● 2 srednja velika korenčka

● 200 g češnjevih paradižnikov

● žlica balzamičnega kisa

● 3 žlice medu

● 2 pesti sončničnih semen

● žlička timijana

Postopek:

Ajdovo kašo skuhamo v slani vreli vodi.

Paprike po dolžini prerežemo in odstranimo semena. Peclje lahko po želji pustimo za okras.

Čebulo nasekljamo in prepražimo, korenček drobno naribamo.

V ločeni ponvi popražimo sončnična semena.

K čebuli dodamo pražena semena in korenček. Dodamo žlico vode in dušimo pet minut.

Potem dodamo polovičke češnjevih paradižnikov in timijan. Začinimo s poprom in soljo.

Dodamo ajdovo kašo, 30 g masla in vse dušimo 3–5 minut.

Paprike nadevamo z ajdovo mešanico in povrh nadrobimo feta sir.

Prestavimo v pečico in pečemo 30 minut pri 180 °C.

Vmes pripravimo medeni preliv. Zmešamo tri žlice medu in žlico balzamičnega kisa.

Paprike vzamemo iz pečice, prelijemo z medeno polivko in postrežemo.