Enjoy it's from Europe
zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

Srečanje koristnikov shem kakovosti medu

Kaj prepriča potrošnika o nakupu? Zakaj evropske sheme kakovosti? Katere so prednosti? Odgovore na vsa ta vprašanja in tudi na druga boste prejeli na posvetu ob Dnevu shem višje kakovosti. Ta bo v sredo, 15. novembra 2017, ob 10. uri, v čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici. Letošnji Dan shem višje kakovosti bo potekal v okviru projekta Promocije shem kakovosti, zato bodo glavna tema srečanja evropske sheme kakovosti na področju medu.

PROGRAM POSVETA OB DNEVU SHEM VIŠJE KAKOVOSTI:

Pozdravni nagovori predsednika ČZS Boštjana Noča in gostov

Predstavitev novega filma o pridobivanju medu in evropskih shemah kakovosti

Nataša Lilek: Je vaš med dovolj kakovosten, da pridobi evropski znak kakovosti? Kakšne so zahteve?

Nataša Lilek: Izsledki zunanjih kontrol certifikacijskega organa (stanje na terenu).

Tanja Magdič: Sheme kakovosti – predstavitev aktivnosti promocije shem kakovosti in možnosti za vključevanje čebelarjev

Trženje v praksi profesionalnega in hobi čebelarja

Razprava: pobude in vprašanja.

STROKOVNA RAZPRAVA – POMEN EMBALAŽE ZA TRŽENJE

Del posveta bo tudi strokovna razprava na kateri bomo skušali predstaviti pomen embalaže za trženje čebeljih pridelkov in izdelkov. Na strokovni razpravi bomo skušali odgovoriti na vaša vprašanja kakšno embalažo izbrati in kakšno vlogo ima embalaža pri nakupnem procesu odločanja potrošnika. Kaj pa razvoj lastne embalaže: se splača in kako se ga lotiti? Predstavili pa bomo tudi kakšne so zahteve povezane z označevanjem čebeljih pridelkov in izdelkov?

Kulinarično medeno doživetje in novinarska konferenca

Posvet bomo začinili s kosilom sestavljenim iz zaščitenih kmetijskih pridelkov in predstavitvijo široke možnosti uporabe bogastva arom medu v kulinariki in novinarsko konferenco! Kaj vse bomo jedli vam izdamo v kratkem!

Veseli bomo vaše potrditve udeležbe na e-naslov Zlatica.kovacevic@czs.si zaradi lažje organizacije glede priprave kosila najkasneje do 13.11.2017.

Vključeni v sheme boste ta dan lahko prevzeli tudi materiale izdane v sklopu promocije shem kakovosti (plakate, zgibanke), ki vam bodo v pomoč pri osveščanju vaših kupcev, da pri vas lahko kupijo med z dokazano kakovostjo.