Enjoy it's from Europe
zaščitena geografska označbazaščitena označba porekla Okusite raznolikost Začutite naravo Doživite poreklo

V četrtek, 14. novembra 2019, z začetkom ob 10. uri na Čebelarski zvezi Slovenije organiziramo že tradicionalni posvet ob dnevu shem višje kakovosti medu. Na posvet vabimo vse čebelarje, ki želijo ponuditi kupcu tisto, kar kupec želi in zahteva – to je kakovost! Na posvetu boste spoznali dobre prakse in usvojili nova znanja, kar bi pripomoglo k boljši ekonomičnosti in razvoju vašega čebelarstva. Letošnji posebni gost posveta bo Boštjan Romih, ki nam bo predstavil komunikacijske veščine.

Program posveta:

Pozdravni nagovori predsednika ČZS Boštjana Noča in gostov.

Marko Majer, Bureau veritas: Sheme kakovosti skozi oči presojevalca.

VERUS – »Kakšne so nakupne navade Slovencev glede medu?«

Tanja Magdič: Sheme kakovosti – poročilo o izvajanju promocije shem kakovosti medu.

Strokovna razprava dobre prakse trženja čebeljih pridelkov in strokovna razprava o možnosti povezovanja in podpore pri ustanavljanju skupin proizvajalcev

V okviru ČZS, JSSČ, bo sledila strokovna razprava dobre prakse trženja čebeljih pridelkov in strokovna razprava o možnosti povezovanja in podpore pri ustanavljanju skupin. Razprava je namenjena spoznavanju dobrih praks trženja in je priložnost, da prisluhnemo bogatim izkušnjam gostov in se od njih naučimo, kako npr. doseči boljšo ceno, kaj pomeni kupcu embalaža, kje so priložnosti in kako izkoriščati sheme kakovosti… Spoznali boste tri različne zgodbe treh čebelarstev, to so: Čebelarstvo Mitja Smrdel, čebelarstvo Roman Košale in čebelarstvo Alan Vižintin. Slovenski med spada med najkakovostnejše na svetu, a med potrošniki zaradi zavajajočih in nejasnih označb ni dovolj prepoznaven. EU shema kakovosti je korak v pravo smer, spletno oglaševanje pa je ključni in najugodnejši način oglaševanja, s katerim lahko med potrošniki dvignemo poznavanje in prepoznavanje shem kakovosti slovenskega medu ter tako vplivamo na njihove nakupne navade. Tadej Glavan in Boštjan Kovač, strokovnjaka za digitalni marketing iz agencije Kokos Agency bosta predstavila primer dobre prakse in rezultate digitalnega trženja medu iz shem višje kakovosti medu.

Na strokovni razpravi o možnostih povezovanja in podpore pri ustanavljanju skupin bo g. Uroš Zgonec iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavil podukrep 9.1 iz Programa razvoja podeželja in možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev.

Posvet bomo zaključili s predavanjem znanega voditelja Boštjana Romiha o komunikacijskih veščinah: kako npr. dvigniti pozornost, spremljati sogovornika in si pridobiti njegovo zaupanje. Vse te veščine prispevajo k boljši komunikaciji z našimi kupci in posledično k boljši prodaji. Dobra stran tega pa je, da se teh veščin lahko naučimo!

Kulinarično medeno doživetje s chefom Urošem in Boštjanom Romihom in novinarska konferenca v gostišču pri Čebelici

Posvet bomo začinili s kulinarično medenim doživetjem, predstavitvijo široke možnosti uporabe bogastva arom medu v kulinariki in novinarsko konferenco.

Kosilo bo sestavljeno iz zaščitenih kmetijskih pridelkov. Za pripravo jedi bo poskrbel chef Uroš iz Vile Podvin, restavracije, ki je med tremi absolutnimi zmagovalci nacionalnega izbora najboljših slovenskih restavracij za leto 2019.

PRIJAVA JE OBVEZNA!

Število udeležencev je omejeno! Prijavnina na kosilo znaša 5 EUR/osebo.

Svojo udeležbo OBVEZNO sporočite na e-naslov: zlatica.kovacevic@czs.si . Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest.

VABLJENI!

 

Posvet ob dnevu shem kakovosti medu

14.11.2019 ob 10. uri

VKLJUČITE SE V SHEME KAKOVOSTI
Slovenski čebelarji ob upoštevanju dobre čebelarske prakse brez težav dosegajo strožje kriterije kakovosti, ki so pogoj za vključitev v sisteme višje kakovosti. Če čebelje pridelke dajemo na trg, moramo zagotavljati sledljivost in varno hrano ter za svoj med voditi evidence, ki jih predpisuje zakonodaja. Čebelarji, vključeni v sheme kakovosti, tako niso podvrženi nobenim dodatnim administrativnim bremenom, saj izpolnjujejo popolnoma enake obrazce kot čebelarji, ki v sheme niso vključeni! Na posvet vabimo tudi tiste čebelarje, ki še niste vključeni v sheme kakovosti medu. Na posvetu boste spoznali uporabnike shem, ki vam bodo svoje izkušnje s trženjem medu iz shem kakovosti predstavili iz prve roke. Pridružite se najboljšim!